Přihlásit

Myslivci jezdí s puškami autobusem (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

KARLOVY VARY
Stojíte v přeplněném autobusu a něco vás dloubne do žeber. Deštník? Nikoliv, puška. Myslivci, kteří jezdí po sousedních vesnicích na hony, vozí zbraně hromadnou dopravou často nechráněné. Výstřel sice nehrozí, lovci jsou povinni mít zbraň "zlomenou". "I tak není nic příjemného, když na vás hlaveň míří. A při tlačenicích vás může myslivec zbraní lehce zranit," míní Alena Koubková, která myslivce často potkává v autobuse mezi Karlovými Vary a Chodovem. Řidiči autobusů jsou vůči myslivcům s puškami shovívaví. "Vezmu ho, přece nepůjde pěšky. Zase bych to s tím, žemá pušku přes rameno, tak nepřeháněl," krčí rameny jeden z řidičů karlovarského meziměstského autobusu.
Předpisy však dávají za pravdu spíše nespokojeným cestujícím. Myslivec s puškou na rameni nemá v autobusu co dělat. "Ve všech prostředcích veřejné dopravy smí pasažér nosit zbraň jedině v pouzdře. Nesmí ji nosit viditelně. Zbraň musí být navíc vybitá, tedy povolené veškeré spouštěcí mechanismy. Jinak může dostat za přestupek až několik tisíc korun pokuty," upozornila policejní mluvčí Hana Jehlíková.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.