Přihlásit

Psího šampiona umlátil (Blesk)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kvůli slepicím!
Soused ztrestal loveckého psa. Skončil jako potrava pro drůbež?

PIŠTÍN
Hrůzný případ otřásl obyvateli vesničky p p y na Českobudějovicku. Psí šampion jagdteriér Brix z Pištínského remízu chovatele Jana V. napadl volně pobíhající slepice jednoho ze sousedů. Důchodce Jaroslav Š. neváhal a psa za to potrestal. Na místě ho ubil! Mezi lidmi v obci se proslýchá, že pes navíc skončil jako potrava pro důchodcovy slepice.

"Úhyn jagdteriéra šetříme pro podezření z poškozování cizí věci a týrání zvířat. Případem se zabýváme od 20. prosince. Předběžná škoda byla odhadnuta na 50 tisíc korun," potvrdila Blesku českobudějovická policejní mluvčí Regina Tupá.
Ze smrti tříletého Brixe je zdrcená celá rodina chovatele. Ten už se nechce k smutné události vracet. Plemenný pes, o kterého přišel, patřil k nejlepším svého druhu v Česku.
"Nedovedu si to jednání vysvětlit. Kdyby dostal za napadení slepic výprask, tak se to dá pochopit. Chci na to co nejdříve zapomenout. Je to starší člověk. Omluvil se mi, nějak jsme se už dohodli," řekl na adresu důchodce Jan V. Slzy v očích při tom ale skrýt nedokázal. Psy chová už 20 let a vždy s nimi zažíval jen radost.
"Musel to být zkrat, asi to udělal v afektu. Nikdy jsme nic podobného v obci neřešili," komentoval událost starosta Pištína Jaroslav Havel.
"Ubít psa lopatou je nepochopitelné. Lidé tvrdí, že ho pak ještě uvařil a dal sežrat slepicím. Koluje to po vsi. O víkendu byl na plese a choval se, jako by se nic nestalo," reagovaly ženy v obchodě s potravinami. Stanovisko důchodce, který se za újmu na svých slepicích pomstil zabitím vzácného psa, se Blesku nepodařilo získat. Na zvonění nikdo nereagoval.

***
Jagdteriér - německý lovecký teriér:
Odvážný, vitální, pracovitý, Od aktivní a temperamentní pes. Je nebojácný, hodný, pozorný, výborný slídič, nevadí mu práce ve vodě. Zároveň je velmi učenlivý a snadno ovladatelný. Psi měří kolem 40 cm v kohoutku a váží přibližně 10 kg.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.