Přihlásit

Hluk: zachraňují dravce, chtějí dostavit stanici (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hluk
V Hluku by letos měla vzniknout záchranná stanice dravců a sov. Snaží se o to tamní občanské sdružení Stanice ochrany fauny.
Jeho členové letošní plán odsouhlasili na nedávné výroční schůzi. "Prioritou je pro nás dostavba komor a místnosti záchranné stanice. Máme o tuto akci požádáno, v dubnu přijede delegace z ministerstva životního prostředí a rozhodne o schválení dostavby," uvedl předseda hluckého sdružení Antonín Koňařík. Ochranáři přírody totiž nyní musí zraněné živočichy vozit až do buchlovické stanice. V Hluku by navíc mezi voliérami mohli pro zájemce pořádat i prohlídky ptačího domova. Sdružení Stanice ochrany fauny Hluk existuje asi rok a tvoří jej 10 členů. Ti kromě pořádání ukázek dravců také vyjíždějí do terénu zachraňovat ptáky. "Jednalo se například o mláďata poštolek, která vyskakovala z hnízda na hradišťské střední uměleckoprůmyslové škole a pohybovala se tak na chodnících a mezi koly aut. Umístili jsme je do objektu bývalé věznice. Tam jsou v bezpečí a můžou si tam běhat do doby, než je samice vykrmí," popsal záchrannou akci Koňařík, který spolu s kolegy chová jestřáby, sokoly, víry i orla stepního.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.