Přihlásit

Teplo opeřencům na Berounce příliš nesvědčí (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rokycansko
Počasí, které zimu moc nepřipomínalo, vylákalo v sobotu padesát milovníků přírody k výšlapu kolem Berounky. "Naším cílem je pozorování zimujících druhů opeřenců. S ohlede na téměř jarní teploty ale toho asi moc vidět nebude. Vodní plochy nejsou zamrzlé, takže kormoráni, morčáci nebo jiné druhy jsou rozptýleni po okolí a nezdržují se na řece," předpovídal šéf pořádající organizace ČSOP ve Švermově ulici Pavel Moulis.
Rokycanští se přesunuli vlakem do Doubravky, kde se k nim připojila početná skupina Plzeňanů včetně dětí z 15. Základní školy. Výletníci zamířili na zimoviště vodního ptactva ke Svatému Jiří a kromě labutí, kachen a lysek i spatřili i několik sýkorek. Zaslechli rovněž ledňáčka říčního, který je nazýván létajícím drahokamem našich vod. Zpáteční trasa měřila dvanáct kilometrů. Vedla po proudu řeky k Dolanskému mostu a do Chrástu na vlak.
Moulis využil krátkých přestávek k informacím o další akci ochranářů: "Chystáme na sobotu 26. února v rokycanské sokolovně multižánrovou akci. od devíti do šestnácti hodin s odborným seminářem Myslivost a ochrana přírody. Od sedmnácti hodin pokračujeme programem pro děti. Vystoupí kouzelník, rytíř a připravena je autogramiáda známého scénáristy a režiséra Václava Chaloupka. uskuteční se také módní přehlídka, předtančení i prezentace Ekoškolky Dobřív."

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.