Přihlásit

Divočina v obrazech (Listy Prahy1)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Divočina v obrazech je název výstavy unikátních fotografií zvířat jak je pořídili v jejich domovském prostředí dva významní čeští fotografové - cestovatelé.
Rostislav Stach i Václav Šilha jsou skutečnými lovci beze zbraní. Jejich výbavou jsou nejen výkonné fotoaparáty, ale také speciální maskovací stany a další pomůcky, které jim umožní lovit v pustinách Aljašky, na afrických pláních či v krušnohorském hvozdu jedinečné snímky. Pakoně vrhající se do proudu řeky, lovící medvědi či lvice útočící na zebru. Fotografie tetřívka v milostné pozici na pozadí par, které stoupají z mokřadů, to je mimochodem vítězné foto česko-slovenské soutěže Zlatý jelen Slávy Štochla. Foto hrochů bojujících s krokodýlem (V. Šilha) bylo publikováno v prestižním časopise BBC Wildlife Magazin.
Na této výstavě divák stojí před skutečností jediné vteřiny, na kterou fotograf čeká mnoho hodin. Byť má k dispozici výkonnou techniku, je to vždy dílo velkého umu, tuto vteřinu ústředního motivu orámovat ještě i esteticky správně zachyceným prostředím.
Ochoz panteonu Národního muzea do 6. července.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.