Přihlásit

Výstava trofejí je letos velmi bohatá (Krkonošský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Počet exponátů oblastní chovatelské přehlídky v České lesnické akademii je nejvyšší za poslední čtvrtstoletí

Trutnov
V regálech i na stěnách stovky trofejí, pečlivě vypreparovaných a označených. Laik má problém se v tom množství orientovat, a tak většinou prohlíží mohutné ozdoby jelenů či muflonů. Odborníci hledají spíše rarity, které se běžně nevidí. A diskutují. Vždyť myslivost je jejich celoživotní vášeň. Tak vypadá běžný návštěvní den 48. ročníku oblastní chovatelské přehlídky trofejí, která se tento týden koná v prostorách České lesnické akademie.
Každý kus byl uloven v roce 2010 a v okrese Trutnov. Jen jelení rajon je větší, ten sahá až po Harrachov.
"Za posledních 26 let je tu nejvíce trofejí. Ať jeleních, srnčích, daňčích, mufloních či černé zvěře. Úhrnem 1079 kusů," říká u vchodu do výstavních prostor Miroslav Junek.
A předpokládá se, že podobná čísla budou i v následujících letech. "Svědčí to o tom, že členové Českomoravské myslivecké jednoty plní plány, které jim byly schváleny, a uloví stanovený počet kusů," dodává Junek.
Nejpočetněji je tradičně zastoupená zvěř srnčí (853 ks), následuje jelení (171), mufloní (19), daňčí (14). Dále je tu vystaveno 10 lišek, po pěti kňourech a jezevcích a jeden psík mývalovitý.
Mezi návštěvníky ale nejsou jen myslivci. Chodí i školy, členové kroužků ochránců přírody a pravidelně nechybí ani návštěvníci z větších vzdáleností. Byli tu již lidé z Plzně, Ústí nad Labem, Prahy i z Německa. Výstava potrvá do neděle, otevřena je denně od 9 do 17 hodin.
Více fotografií můžete zhlédnout na internetové adrese www.krkonosskydenik.cz/trofeje

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.