Přihlásit

Znalec dravců chystá knihu o výcviku jestřába lesního (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Oudoleň
Zúročit svoje pětadvacetileté zkušenosti v oboru sokolnictví se rozhodl bývalý starosta Oudoleně Václav Augustin. V současné době připravuje k vydání knihu pod názvem Vše dostupné o jestřábu lesním a jeho výcvik.
"Knihu jsem věnoval svému kamarádovi a vnukovi, který se nedávno narodil," říká Václav Augustin, který se chovu dravého ptactva věnuje desítky let.
V současné době připravuje autor společně s grafikem knihu k vydání. Řeší, jaký by měla mít kniha formát, jak by měly vypadat desky a vazba. Kniha by měla mít přes 200 listů, z toho je zhruba 180 stran textu, ostatní jsou fotografie. "Kniha by měla vyjít v nákladu maximálně tisíc výtisků, protože se jedná o odbornou záležitost pro chovatele a obdivovatele dravého ptactva. Běžného čtenáře by kniha o jestřábu lesním asi moc nezaujala," dodává Augustin a jak přiznává, největším problémem, který brání tomu, aby kniha už dávno vyšla, jsou finance.
Předběžné náklady na vydání knihy se pohybují kolem částky 300 tisíc korun, proto autor oslovuje sponzory.
"Bohužel vydávání knih není podnikatelská činnost, na které by se dalo zbohatnout, jelikož návratnost vložených investic není valná. Knihy se dnes prodávají podstatně hůř než dřív," konstatuje autor.
Většinou při psaní knihy čerpal Václav Augustin ze svých bohatých zkušeností, které má v chovu dravého ptactva. Částečně se v knize objeví i některé informace i z odborné literatury.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.