Přihlásit

Přehlídka trofejí Strakonicka (Strakonický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vodňany, Dražejov
Na základě pověření MěÚ Strakonice, Blatná a Vodňany pořádá v letošním roce Okresní myslivecký spolek Strakonice ve spolupráci s mysliveckým sdružením Blíštice Vodňany chovatelskou výstavu trofejí ve dnech 28.4 až - 1.5. v Městském muzeu ve Vodňanech.
Výstava bude otevřena ve dnech 28.4. - 30.4. od 10 do 19 hodin a v neděli 1.5. od 10 do 15 hodin. Chovatelské přehlídky trofejí jsou nejen přehlídkou lovu spárkaté zvěře, ale také místem osobních setkání a výměny zkušeností. Byli bychom rádi, aby se staly místem, kam se ráda přijde podívat i nemyslivecká veřejnost. Pro hodnocení kvality chované zvěře a kontroly lovené zvěře se každoročně koná chovatelská přehlídka trofejí. Trofejí se rozumí rohy, parohy a parůžky rohaté a parohaté zvěře včetně lebky oddělené před prvním krčním obratlem, zbraně u prasete divokého, lebky a kůže některých šelem. V sobotu 16. dubna byla zahájena kynologická sezóna jarním svodem loveckých psů. Bylo posouzeno 101 psů, z toho 53 ohařů a 48 malých plemen (jezevčíci, teriéři, honiči, slídiči atd.). Další kynologickou akcí jsou "Zkoušky vloh, na kterých pes nejlépe ukáže vrozené vlastnosti, které nejsou doposud ovlivněné vyšším stupněm výcviku. Jsou důležité také z hlediska dědičnosti, vhodné pro kontrolu výchovy štěněte a včasné započetí výcviku.
Zkoušky vloh se konají v honitbě Mysliveckého sdružení Banín Dražejov v sobotu 7. května.
Sraz účastníků je v 8 hodin na chatě mysliveckého sdružení Dražejov, kterou najdete, když pojedete ze Starého Dražejova směrem na Krty.
Bližší informace najdete na www.myslivost.cz/omsstrakonice

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.