Přihlásit

Čtyři srážky se srnčí zvěří jen za dva dny (Zlínský denník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Uherskohradišťsko
Velký pozor by si měli v těchto dnech dávat řidiči. Během pouhých dvou dnů totiž došlo hned ke čtyřem srážkám se srnčí zvěří.
"Je potřeba jezdit obezřetně v polních a lesních úsecích," potvrzuje mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental. "Za poslední dva dny došlo v regionu ke čtyřem srážkám se zvěří. Ta byla většinou usmrcena, lidé však naštěstí vyvázli bez zranění," doplnil mluvčí.
K prvnímu střetu došlo v pondělí po šesté hodině ráno. Pětačtyřicetiletému řidiči skočila mezi Veletinami a Podolím do jízdní dráhy srna. "Došlo ke srážce, po níž srna odběhla pryč. Na autě vznikla menší škoda," popsal Mergental. Ve stejný den v devět hodin večer mezi Březolupy a Šarovy už však srnec takové štěstí neměl, střet s octavií nepřežil.
K dalšímu střetu došlo dvě hodiny před úterní půlnocí. Mezi Kunovicemi a Hlukem smetla dodávka značky Mercedes srnce. Na vozidle vznikla škoda asi třicet tisíc korun, zvíře bylo usmrceno. Stejně dopadl o dvě hodiny později i srnec, který vběhl pod kola projíždějící octavie. "Sedmadvacetiletý řidič, který jel ve směru od Bánova na Uherský Brod, nestačil vůbec zareagovat. Zde se škoda na autě vyšplhala na pětatřicet tisíc korun," prozradil Mergental.
Od začátku letošního roku policisté vyjížděli již k jednadvaceti oznámeným srážkám se zvěří. S auty se střetla dvě divoká prasata, jeden daněk, jeden zajíc, zbytek byli srnci a srny. "Doporučujeme všem řidičům věnovat maximální pozornost při jízdě v polních a lesních úsecích. Je vhodné jet velmi obezřetně, tedy takovou rychlostí, aby řidič mohl zabrzdit, či měnit směr jízdy," uzavřel policejní mluvčí.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.