Přihlásit

Chovatelská přehlídka na jihlavské radnici nabídne na 500 trofejí (Jihlavské listy)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

JIHLAVA
Tradiční chovatelská přehlídka trofejí spárkaté zvěře ulovené v roce 2010 proběhne v gotickém sále jihlavské radnice.
Přehlídka začne ve čtvrtek 12. května ve 13 hodin a potrvá do 16. května. Vystaveno bude přes 500 trofejí srnčí, jelení, mufloní, daňčí a černé zvěře.
V trofejích srnčí zvěře avizují letos pořadatelé řadu zajímavých a neobvyklých parůžků. Mimo trofejí návštěvníci uvidí výstavu fotografií zvěře, kresby zvěře od žáků základních a mateřských škol v Jihlavě a ukázky preparací zvěře.
Výstava představí také činnost klubu sokolníků při ČMMJ. Právě sokolnictví bylo v loňském roce zařazeno na světový seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO.
Současně se návštěvníci seznámí s přehledy o všech 74 honitbách ve správním obvodu Jihlavy jako obce s rozšířenou působností. Dovědí se informace o lovu zvěře v honitbách s životopisnými údaji zvěře, dobami lovu a dalšími zajímavostmi.
Chovatelská přehlídka bude veřejnosti přístupná ve čtvrtek od 13 do 17 hodin, následující dny od 8 do 17 hodin. Ukončena bude 16. 5. v 15 hodin aktivem mysliveckých hospodářů. Vstup do sálu je volný. V gotickém sále bude navíc zajištěn odborný výklad pracovníky odboru životního prostředí a okresního mysliveckého spolku.
Současně s přehlídkou trofejí bude v prostorách vstupní haly radnice umístěna od 10. do 20. 5. výstava k Mezinárodnímu roku lesů. Návštěvníky seznámí s významem lesů a způsoby hospodaření.
K dispozici budou informační a propagační materiály a příručky pro vlastníky lesa.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.