Přihlásit

Salmův příběh v muzeu v Moravských Budějovicích (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moravské Budějovice
Zajímavé zpestření běžných prohlídek si v rámci Mezinárodního dne muzeí připravilo pro návštěvníky muzeum v Moravských Budějovicích. Běžnou prohlídkovou trasu po celou středu zpestří povídání o příslušníku posledních majitelů budějovického zámku -hraběti Salmovi. Přesněji řečeno o Rudolfu Salmovi.
"Expozici Muzea řemesel v Moravských Budějovicích z velké části tvoří zaniklá řemesla, která byla v minulosti součástí běžného života našeho regionu. Díky velké lovecké vášni Rudolfa Salmamáme na zámku vystavenou i část z jeho bohaté sbírky trofejí," informoval vedoucí Muzea řemesel v Moravských Budějovicích Václav Kovář.
Hrabě Rudolf Salm se sice narodil v Evropě, jeho srdce si však získala Afrika. Černý kontinent jej okouzlil natolik, že jej považoval za svůj druhý domov. Díky jeho původu nebyly cesty do vzdálených míst pro tohoto aristokrata žádný problém. Právě v Africe mohl naplno uplatnit svou loveckou vášeň, která se mu nakonec stala i osudnou, když zemřel na zákeřnou malárii. Jeho bohatá sbírka trofejí tvoří velkou část africké expozice zoologického depozitáře pobočky Moravského zemského muzea, jež je od jara do podzimu k vidění v prostorách zámku v Budišově. A právě životní příběh Rudolfa Salma uslyší ve středu návštěvníci moravskobudějovického muzea.
Africký příběh Rudolfa Salma se v Muzeu řemesel začne odvíjet ve středu 18. května od 9 do 17 hodin, vstup je pro návštěvníky po celý den volný.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.