Přihlásit

Lesnický den na Bramberku ukázal práci myslivců i těžařů (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

HORNÍ MAXOV
Ukázky práce lesníků, těžařů i myslivců, ale i řadu soutěží, střelbu i ukázky práce s dravci nabídl v sobotu rodinám s dětmi Lesnický den na Bramberku.
Podobnou akci uspořádaly Lesy ČR v lesích kolem oblíbené rozhledny na Jablonecku už podruhé. "Připravenou trasu s několika zastaveními si prošlo na 70 dětí v doprovodu rodičů," řekla Šárka Halamová z Krajského ředitelství Lesů ČR v Liberci. Lesáci připravili pro návštěvníky zábavnou trasu, na níž se mohli setkat i s odborníky, kteří v lese denně pracují. Firmy, které těží dřevo, předvedly, co jejich práce obnáší. Děti měly možnost popovídat si s lesníky a myslivci je seznámili se zvířaty, na něž mohou v jizerskohorských lesích při procházkách narazit. Součástí programu byly i soutěže, třeba v poznávání stromů. "Potěšilo nás, že většinu dokázaly poznat i ty nejmenší děti," poznamenala Halamová.
Doprovodný program byl připraven v areálu střelnice. Lidé také mohli vystoupat na rozhlednu, která se loni v létě po tříleté přestávce znovu otevřela turistům.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.