Přihlásit

Zítra proběhnou v Mikulově IX. Myslivecké slavnosti k poctě patrona sv. Huberta (Teplický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

IX. Myslivecká slavnost k poctě patrona sv. Huberta, setkání myslivců a přátel krušnohorské přírody v Mikulově v Krušných horách, se bude konat v duchu tradic české myslivosti 27. srpna, tedy zítra.
Na programu je mimo jiné koncert lovecké hudby, slavnostní průvod od kostela do údolíčka. Od 14 hodin předvedou sokolníci na 20 dravců včetně ukázky výcviku a lovu s odborným výkladem.
Návštěvníky čekají i ukázky imitací hlasů zvěře a způsoby vábení s odborným výkladem a předvedení loveckých psů. V 16.30 hodin vystoupí Heidi Janků. Populární zpěvačka, moderátorka a muzikálová herečka zcela určitě zazpívá i svoji veleúspěšnou píseň Když se načančám, když se načančám...
Chybět nebude ani tombola, hudba, tanec a zábava do vyčerpání dobré nálady. V průběhu celého odpoledne mohou návštěvníci využít laserovou střelnici a děti se povozit na koních.
Pořadatelem slavností je Myslivecká společnost Vápenice, která působí ve stejnojmenné honitbě Vápenice na hřebenech Krušných hor v oblasti Pramenáče,Vápenice a Jedlovky.
Společnost má sedm členů, kteří se v roce 2003 kdy jim bylo postoupeno právo výkonu myslivosti v honitbě Vápenice také přispět konáním mysliveckých slavností k přiblížení kulturních a mysliveckých tradic české myslivosti širší veřejnosti.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.