Přihlásit

V České Kamenici chystají odstřel divokých prasat (Děčínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Problémy s divokými prasaty se rozhodla řešit českokamenická radnice. Ve spolupráci s místními myslivci plánuje jejich odstřel. "Vedení města se obrátilo na zástupce uživatelů honiteb Česká Kamenice a Pustý zámek s žádostí o radu a pomoc při řešení otázky výskytu divokých prasat ve městě," uvedl českokamenický starosta Martin Hruška.
Myslivci proto připravují ve spolupráci s městem několik akcí, při nichž by se měli lovit divočáci, především pak bachyně.
Poprvé vyrazí lovci do lesů okolo Jehly 15. října ráno v 8 hodin. Konec je předběžně naplánován na 14. hodinu. Část lovců bude čekat na ochozech zvěře a psovodi budou zvěř během dopoledne zneklidňovat a nutit k pohybu tak, aby se ukázala připraveným lovcům. "Bude nutné, aby se veřejnost v časech lovu této lokalitě vyhnula. Věřme, že těmito opatřeními dojde ke zklidnění situace a větší bezpečnosti zejména v severním městě," doplnil starosta.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.