Přihlásit

O drobné zvěři a predátorech (Krnovské noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moravskoslezský kraj ve středu 23. listopadu uspořádal již šestý ročník Myslivecké konference. Letošní ročník byl tematicky zaměřen na problematiku drobné zvěře.

Tato akce si již získala pevné místo v kalendáři odborné veřejnosti, která sleduje aktuální dění v oboru myslivosti.
S ohledem na zvolené ústřední téma myslivecké konference "Drobná zvěř a její predátoři" byla cílem přednášek a semináře úroveň hospodaření s drobnou zvěří, její chov, zhodnocení početního stavu populace vybraných druhů a možnost zlepšování životního prostředí zvěře.
"Chceme každý rok přinášet nová témata a seznamovat vás s aktuálními informacemi a změnami na úseku myslivosti. V minulých letech jsme se zabývali například problematikou černé zvěře, veterinární a mysliveckou legislativou nebo managementem se spárkatou zvěří. Letošní ročník je zaměřen na drobnou zvěř vyskytující se na území Moravskoslezského kraje, jejíž početní stavy zaznamenávají v posledních třech letech pokles. Proto jsme se rozhodli Mysliveckou konferenci věnovat právě drobné zvěři," řekl Jaroslav Palas, hejtman Moravskoslezského kraje.
Odborné přednášky se zabývaly nejběžnějšími druhy drobné zvěře, kterými jsou zajíc polní, bažant obecný, kachna divoká, ale i příspěvky zaměřené na podporu populace vzácných druhů zvěře, jako je koroptev polní či tetřev hlušec. Na konferenci vystoupili zástupci státní správy, akademické půdy i odborníků z praxe.
Konference byla obohacena o výstavu fotografi í drobné zvěře. Autorem fotografi í je Jaroslav Pešat, který na svých snímcích objevuje a propaguje přírodní krásu Beskyd, kde se narodil a kde také žije a tvoří. Příroda a myslivost se staly jeho celoživotním tématem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.