Přihlásit

Kontroly myslivců odhalily, že u čtyř zbraní chyběla zkušební značka (Žatecký a lounský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Policisté zakázali tyto pušky na honu používat. Žádné jiné větší prohřešky neobjevili

Okres Louny
Policisté v okrese Louny v minulých týdnech provedli tři kontroly myslivců při honech. Nezjistili žádné závažnější prohřešky, například požití alkoholu. U čtyř zbraní ale chyběla zkušební značka.
"Policisté oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál provedli v letošním roce tři kontroly myslivců na jejich honech. Ještě před honitbami zkontrolovali celkem 39 nimrodů s tím, že u žádného z nich nezjistili požití alkoholu či závažné porušení předpisů," sdělila včera Jaromíra Střelcová, lounská policejní mluvčí. Z uvedeného počtu kontrolovaných byli i čtyři cizinci. "Jediným prohřeškem, který policisté zjistili, byla chybějící zkušební značka u čtyř zbraní. Tyto zbraně tudíž policisté zakázali nadále na honu používat. Jejich vlastníci je musejí předložit na Český úřad zkoušení zbraní a střeliva v Praze ke schválení," dodala mluvčí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.