Přihlásit

Adepti myslivosti skládali zkoušku o první lovecký lístek (Jindřichohradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Okresní myslivecký spolek v Jindřichově Hradci pořádal 10. a 11. února zkoušky z myslivosti o první lovecký lístek. Ještě než adepti přistoupili k samotné zkoušce z myslivosti, museli absolvovat povinnou roční přípravu a praxi v honitbách, alespoň jednu kynologickou akci, výcvik ve střelbě a bezpečné zacházení s loveckou zbraní.
Zkouška z myslivosti se skládá ze sedmi předmětů: myslivecké zvyky a tradice, historie myslivosti; myslivecké právo, zoologie a biologie zvěře, myslivecká péče o zvěř, myslivecká kynologie, střelectví, způsoby lovu. Celkem bylo přihlášeno asi 45 adeptů, mezi nimi byly i ženy, byli zkoušeni ve dvou zkušebních senátech. V pátek bylo zkoušeno 13 uchazečů a zkoušky z myslivosti udělalo 10 adeptů. Dva odstoupili od zkoušky a jeden adept bude skládat opravnou zkoušku v náhradním termínu z jednoho předmětu (zoologie a biologie zvěře). S vyznamenáním prospěli tito adepti: Tereza Kotyzová, David Řeřicha, Hana Ondřejová, Vojtěch Hrubec, Jan Janků. Prospěli tito adepti: Marie Pechová, Nikola Vacková, Petr Valda, David Andraško, Václav Dubenský. V sobotu bylo zkoušeno asi 30 adeptů, jeden adept odstoupil od zkoušky, kterou bude dělat v náhradním termínu, a další dva neprospěli z jednoho předmětu. V prvním senátu prospěli s vyznamenáním: Aleš Andraško, Josef Hamerník, Milan Klípa, Pavel Kamenický. Prospěli tito adepti: Eva Kronková, Miroslav Dušek, Radek Anton, Jan Čech, Jan Borůvka, Zdeněk Březina, Miloš Bílek, Jiří Kratochvíl. V druhém senátu prospěli s vyznamenáním: Tereza Králová Bicánková, Jaromír Žák, Tomáš Povolný. Prospěli tito adepti: Karel Vašek, Jakub Posel, Pavel Školka, Ladislav Trčka, David Škopek, Vít Miláček, Radek Šubr, Dominik Vejvar, Jakub Šíbr, Rostislav Němec.
Všem gratulujeme a přejeme jim hodně úspěchů jak v osobním tak i v pracovním životě. Myslivosti zdar!

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.