Přihlásit

Myslivci opět po roce vystaví své trofeje. Pro děti i dospělé (Hodonínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kyjov
Každým rokem pořádají myslivci Okresního mysliveckého spolku v Hodoníně chovatelskou přehlídku trofejí. Dětem i dospělým na ní ukazují stovky trofejí srnčí, daňčí či černé zvěře, ale i trofeje lišek nebo jezevců. Nejinak tomu bude i letos.
Letošní výstava se uskuteční ve dnech devátého a desátého března, a to v prostorách kulturního domu v Kyjově. Dvoudenní výstava bude už tradičně rozdělená na dvě části. V pátek bude určená školám, které mají na akci vstup zdarma. Možnosti dozvědět se o myslivosti využijí každý rok stovky škol. Dětem se totiž na výstavě věnují myslivci, kteří jim o životě zvěře vyprávějí. Do Kyjova mohou školy přijíždět už na osmou hodinu ranní.
"Letošní ročník čeká menší změna. Dřív byl pro děti vyhrazený vždy celý pátek. Letos jsme se rozhodli páteční odpoledne věnovat veřejnosti, protože ne všichni ti, kteří by chtěli přijít, mají v sobotu čas," uvedl předseda Okresního mysliveckého spolku v Hodoníně Radovan Mančík.
V pátek potrvá akce do sedmnácti hodin. O den později se pak výstava otevře, ať už laické či odborné veřejnosti, od deváté hodiny ráno. Na příchozí čeká bohatý program. Připraveny budou zvěřinové speciality, košt vína i prodej mysliveckých doplňků.
"V sobotu také vyhlásíme výsledky letošního ročníku výtvarné soutěže Mé toulky za zvěří," sdělil Mančík s tím, že nejkrásnější obrázky, které děti namalovaly, získají odměnu. Všechna díla z této soutěže pak budou součástí výstavy. U jednotlivých kusů ulovených zvířat myslivci hodnotí chovnost kusu, správnost ulovení, věk kusu či vzhled paroží.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.