Přihlásit

Myslivci z jihu Čech mluvili o krmivu pro spárkatou zvěř (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Strunkovice nad Blanicí
Myslivecká komise Okresního mysliveckého spolku Prachatice ve spolupráci s VVS Věrměřovice, výrobcem krmiv pro zvěř Premin, dne 17. března od 14 hodin uspořádala seminář na téma Srnčí zvěř v kinosálu obce Strunkovice nad Blanicí.
Uvedený seminář zahájil předseda Ivan Štětina. V úvodu vystoupil zástupce VVS Věrměřovice pan Ondřej Faltus na téma přikrmování srnčí zvěře, základní principy výživy a krmiva pro spárkatou zvěř Premin. Jako druhý vystoupil jako poradce za VVS Věrměřovice Jiří Hanák na téma praktické zkušenosti s aplikací minerálních krmiv v chovu srnčí zvěře ve volné populaci, průběžný odstřel srnců, srn a srnčat a jako poslední vystoupil odborník na srnčí zvěř Pavel Scherer na téma biologie srnčí zvěře, posuzování věku srnčí zvěře, autor knihy "O srnčí zvěři".
Uvedená akce byla prezentována i na sousedních okresech a této se zúčastnilo celkem 45 osob z pěti bývalých okresů Jihočeského kraje. Menší účast pravděpodobně "zavinilo nádherné březnové počasí".
Přesto nutno konstatovat, že seminář s vystoupením všech tří jmenovaných lze hodnotit velmi kladně. Přednášky, především Pavla Scherera, který svoji přednášku ladil i do zábavné i když velmi poučené formy, byly na vysoké odborné úrovni a posluchači byli spokojeni.
Závěrem lze hodnotit tuto akci jako velmi potřebnou. Sami vystupující uvedli, že v dalším období je možno ji zopakovat.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.