Přihlásit

Muzeum chystá výstavu o přírodě, ukáže ji moderně (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

OLOMOUC
Zalenošit si na zelené louce pod oblohou s letícími ptáky nebo si prolézt štolu či jezevčí noru. To vše si vyzkouší návštěvníci, kteří zavítají na novou stálou expozici Příroda Olomouckého kraje, kterou připravuje Vlastivědné muzeum v Olomouci. Lidem se otevře v polovině dubna.
Cílem expozice je podle ředitele Vlastivědného muzea Břetislava Holáska seznámit zájemce s přírodními poměry regionu od nížin v okolí Olomouce až po vysokohorský terén Hrubého Jeseníku a Králického Sněžníku. "Šlo nám o to, aby expozice byla opravdu zajímavá a chodily sem rodiny s dětmi i školy. Uvidí ptáky, brouky, zvířata a budou si moci pustit kolem 150 zvuků," prozrazuje Holásek. Především děti uvítají možnost prohlédnout si život uvnitř skutečného úlu, osahat si v šuplících srst zvířat či ježčí bodliny nebo si zahrát s mikroskopem a lupou na mineraloga či paleontologa. Lidé na výstavě nahlédnou i do jeskyně. "Máme tu také deset scénických obrazů s krajinnými prvky. Inspirovali jsme se v evropských přírodovědných muzeích a nyní se v tuzemsku můžeme pochlubit nejmodernější přírodovědnou expozicí," řekl zoolog Peter Adamík.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.