Přihlásit

V Břeclavi se toulá liška, odchytí ji (Nový život)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Obyvatelé Břeclavi upozornili, že už několikrát viděli lišku. A to hlavně v obydlených částech města. I z toho důvodu povolil odbor životního prostředí břeclavské radnice její odchyt.
O zatoulané zvíře se má postarat předseda Mysliveckého sdružení Břeclav Pavel Balga.
"Lovit bude do sklopce, a to i za pomoci městské policie, která má na starosti odchyt toulavých zvířat ve městě. Chceme proto požádat obyvatele města, aby se z bezpečnostních důvodů k odchytovému zařízení nepřibližovali," upozornila vedoucí oboru životního prostředí Hana Hřebačková. Pozor by si podle jejích slov měli dávat i majitelé psů při venčení svých čtyřnohých mazlíčků.
Jakmile se v pátek objevila zpráva o zatoulané lišce na facebookovém profilu města Břeclav, začaly kolovat zprávy o tom, že může být nakažená vzteklinou.
"Podle našich informací však žádná liška na katastru města vzteklinou nakažená není. Je samozřejmě dobrá obezřetnost, ale není důvod k panice," poznamenala referentka břeclavské radnice Eliška Windová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.