Přihlásit

Pytlák zastřelil divoké prase, zvíře nechal ležet na místě (Brněnský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Břeclav
Zastřelenou mrtvou bachyni divokého prasete našli lidé v lesním porostu za fotbalovým areálem v Břeclavi­Poštorné. Zatím neznámý pytlák zvíře zabil, nechal ho na místě a odešel.
O případu včera informovala mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová. "Divočák vážil asi sedmdesát kilogramů. Lesům České republiky způsobil pytlák osmitisícovou škodu," uvedla mluvčí.
Pachatel zvíře zabil v prostoru, kde se střílet vůbec nesmí. "Je to kvůli dlouhotrvajícím majetkovým sporům o území," vysvětlila Haraštová. Za pytláctví hrozí střelci až dvouleté vězení.
Podle mluvčí mohl pachatele někdo vyrušit a znemožnit mu tím prase vyvrhnout a odnést s sebou. "S určitostí to ale říct nemůžeme. Podobné případy se občas stávají," upozornila Haraštová.
Zatím poslední zastřelená zvířata našli břeclavští policisté v oboře mezi Milovicemi a Bulhary letos v lednu. "Pytlák tam zabil dva kolouchy, laň a jelena. Jen z jednoho koloucha odřezal maso. Ostatní nechal ležet na zemi," konstatovala mluvčí. Majitel vyčíslil škodu na čtyřicet tisíc korun.
Maso si naopak odnesl pytlák, který v březnu řádil u Omic na Brněnsku. Zabil jedenáct srn, asi polovina z nich byla březí. Vnitřnosti zvířat naházel pachatel do potoka. Maso z březích srn ale není podle odborníků chutné.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.