Přihlásit

Kroužek mladých myslivců získal během roku několik cen (Hranický týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kroužek mladých myslivců po odeznění vlastní soutěže v Hranicích, která se konala 21. dubna 2012 v areálu Střední lesnické školy, opětoval účast kroužků z jiných okresů na jejích soutěžích. Nejdříve se členové kroužku sešli se svými slovenskými partnery v Levici, konkrétně v přírodním areálu Čajkova.
Slovenští myslivci přijali opět naše děti velmi přátelsky. Ubytovali je v chatě obce Čajkova, paní starostka se postarala o bohaté pohoštění a myslivci v den soutěže o srnčí i guláš z černé zvěře. Vlastní soutěž se konala v sobotu 2. června. Hranice získaly v kategorii "B" třetí a čtvrté místo. Tradičně bývá umístění ovlivněno jazykovou bariérou. Na závěr byla pro naše děti ještě zorganizována exkurze do obory a mysliveckého zámečku na Žuvačce.
Kroužek opětoval účast i okresu Olomouc a Vsetín. Dne 12. května se členové kroužku zúčastnili soutěže v Medlově v okrese Olomouc. Bylo deštivé počasí, přesto výborná organizace myslivců v čele s předsedou OMS Olomouc a jeho tajemníkem vytvořila pěknou atmosféru. Účast našeho kroužku byla okresem Olomouc dobře hodnocena. Největšího úspěchu dosáhli hraničtí mladí myslivci na soutěži dne 9. června v Hutisku­Solanci okresu Vsetín. Zde zvítězil Tomáš Rypar a odnesl si pohár starosty obce Hutiska­Solance za první místo. Všichni členové kroužku byli úspěšní a velmi kladně byl oceněn Kája Sagánek - 11 let - za troubení na lesní roh.
Poslední akce v letošním roce proběhla dne 16. června. V tuto sobotu odpoledne navštívili kroužek dětí z dětského domu Hranice pod vedením pana Kristka a paní Hettmanové. Členové kroužku jim předvedli ukázky přírodnin, popsali naši zvěř, paroží a kůže, které jim zapůjčil pan Šustal z Bělotína. Pak následovala vycházka do přírody, kde měly děti možnost se seznámit s krmnými zařízeními, klubovnou kroužku ve Faraříku a doplnily sůl do všech krmelců. Akce se opět vydařila.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.