Přihlásit

Zachrání koroptve? (Náš region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Liteňští myslivci se pod záštitou Okresního mysliveckého spolku v Berouně zapojili do programu záchrany a rozšíření populace koroptve polní v naší krajině.
V líhňařském středisku v Litni bylo započato s odchovem koroptví polních pomocí rodičovských párů. Iniciátorem tohoto způsobu byl pan Jaroslav Řezáč, který využil svých dlouholetých zkušeností s umělým chovem bažantů a za přispění členů MS Liteň společně dobudovali vhodná zařízení.
Byla vybudována odchovna pro přírodní odchov koroptví o kapacitě 200 ks vypouštěných koroptví ročně, včetně zařízení pro komorování hejna v počtu nejméně 50 ks přes zimní období, dále byly vybudovány voliéry situované na vhodných místech v honitbě v počtu 22 ks, které obstarávají jednotliví členové sdružení a z nichž jsou každoročně vypouštěna rodinná hejnka do honitby. Každoročně opustí voliéry v liteňské honitbě kolem 200 odchovaných koroptví.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.