Přihlásit

Vojenské lesy a statky dočasně povede ředitel jedné z divizí Nerad (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vojenské lesy a statky (VLS) dočasně povede dosavadní ředitel divize VLS Lipník nad Bečvou Jaroslav Nerad. Řízením podniku ho od 16. května pověřila ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Nahradí Romana Vohradského, který k 15. květnu končí ve funkci z rodinných důvodů. Ministerstvo obrany to dnes uvedlo v tiskové zprávě. Nový ředitel bude podle úřadu vybrán na podzim.

Vohradský vedl podnik od dubna 2022, předtím řídil jednu z jeho divizí. „Po zralé úvaze jsem požádal paní ministryni o uvolnění z pozice ředitele Vojenských lesů a statků z rodinných důvodů,“ uvedl v dubnu ke své rezignaci Vohradský.

Nerad je zaměstnancem VLS od roku 2002, v podniku podle ministerstva zastával několik vedoucích pozic. Je soudním znalcem v oboru lesního hospodářství. Dříve působil také v Lesním závodu Konopiště, vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Brně.

Státní podnik VLS hospodaří převážně ve výcvikových prostorech Armády ČR zhruba na 126 000 hektarech lesní půdy, což odpovídá přibližně pěti procentům lesů v ČR. Věnuje se myslivecké činnosti i rybářství. Vlastní také na 7000 hektarů zemědělské půdy, jde hlavně o pastviny v horských oblastech, kde hospodaří v režimu ekologického zemědělství.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.