Přihlásit

Divoké prase napadlo a zranilo v obci na Plzeňsku třiatřicetiletého muže (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Divoké prase v neděli 7. dubna vpodvečer napadlo a zranilo třiatřicetiletého muže v obci na Plzeňsku. Krajská policejní mluvčí Barbora Šmaterová řekla ČTK, že zvíře se pohybovalo po obci a ohrožovalo místní. Přivolaná policejní hlídka divočáka zastřelila. Muže, kterému zvíře poranilo hrudník, břicho a stehna, přepravil vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice. Podle informací ČTK se prase pohybovalo v okolí bytové zástavby na okraji Blovic.

„Divoké prase útočilo a vážně zranilo muže, ročník 1990,“ uvedla Šmaterová. Policisté zjišťují další okolnosti. „Záchranáři muže na místě ošetřili. Utrpěl středně těžká zranění způsobená prasetem. Při vědomí byl transportován leteckou záchrannou službou na akutní příjem nemocnice,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.