Přihlásit

V Zoo Hodonín přišlo na svět mládě vzácného přímorožce arabského (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V Zoo Hodonín se narodilo mládě vzácného přímorožce arabského, je to sameček. Přímorožce arabské chová hodonínská zoo jako jediná zahrada v Česku. Zoo o tom 20. ledna informovala na svém webu.

Přímorožec se narodil 17. ledna, tedy ve stejný den jako první letošní mládě Zoo Hodonín - gekon obrovský. „Po dvou loňských samicích jde tentokrát o samečka. Naše stádo se tak rozrostlo celkem na osm kusů. Hodonínská zoo je přitom jediná v České republice, která tento druh antilopy chová,“ uvedl mluvčí zoo Ivo Cencinger.

Přímorožci arabští z přírody na čas zcela vymizeli. V posledních letech se do přírody vrací, a to díky záchranným programům zoologických zahrad. Jde o antilopu nižší postavy s protáhlejší hlavou, delším ocasem a dlouhými rohy. Typické je pískově bílé zbarvení těla. Hodonínská zoo s chovem tohoto ohroženého druhu začala v roce 2016, kdy ze zoo v Curychu přivezla dvě samice. K nim později přibyl samec z britského Marwellu.

Zoo Hodonín patří k nejmenším a nejmladším v České i Slovenské republice. Otevřena byla v roce 1977. Loni do zařízení zavítalo téměř 174 000 návštěvníků, což je meziročně zhruba o 6000 méně. I tak šlo o třetí největší návštěvnost v historii zoo.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.