Přihlásit

Proč by větší množství zbraní mezi lidmi udělalo naši společnost ještě více nervózní (hn.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Počet případů hromadné střelby, při níž jsou alespoň čtyři lidé usmrceni nebo zraněni, je v absolutních číslech dlouhodobě nejvyšší ve Spojených státech. Tedy v zemi, kde je více zbraní než obyvatel. Například v minulém roce zaznamenaly americké úřady přibližně 600 takovýchto událostí, v nichž o život přišlo celkem 754 lidí.

Pokud jde ale o počty úmrtí na obyvatele, tak USA první nejsou. Země jako Norsko, nebo dokonce i Česko, mají tento ukazatel o něco vyšší. My jsme se do popředí dostali hlavně v posledním roce kvůli vraždám na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. (V Norsku zase hraje stále roli efekt „Breivik“.) Navzdory těmto statistikám jsme v tomto ohledu i ve srovnání s USA relativně bezpečnou zemí. Střelba na FF UK nicméně ukazuje, že je velmi užitečné otevřít diskusi o zbraňové legislativě České republiky.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.