Přihlásit

I přes mrazivé počasí mohou návštěvníci Zoo Praha vidět většinu zvířat (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pražské zoologické zahradě nezpůsobuje aktuální mrazivé počasí problémy. Většinu zvířat mohou návštěvníci stále vidět ve venkovních expozicích, vnitřní pavilony jsou pak vyhřívané. Chladné dny některým druhům svědčí, například vlkům euroasijským nebo severským kopytníkům. Mráz naopak nedělá dobře tučňákům Humboldtovým. ČTK to dnes sdělila tisková referentka Zoo Praha Tereza Šolcová.

„Většina zvířat v Zoo Praha je stále vidět, a to zejména díky tomu, že disponujeme 15 vyhřívanými pavilony, které před mrazem spolehlivě ochrání nejen obyvatele pražské zoo, ale i její návštěvníky,“ uvedla Šolcová. Pražané se tak podle ní nemusí bát vyrazit do zoo ani při aktuální předpovědi počasí.

Mrazivé počasí dělá podle Šolcové velké části zvířat radost, a to například pandám červeným, vlkům euroasijským nebo severským kopytníkům. „Také v těchto podmínkách chodí na určitou část dne do venkovních expozic i některá teplomilná zvířata,“ sdělila. Mráz nicméně ovlivnil například výběh opičích ostrovů.

„Jejich obyvatelé jsou k vidění aktuálně pouze ve vnitřních expozicích, neboť vodní příkopy kolem venkovních výběhů zamrzly a zvířata by po nich mohla přejít,“ řekla Šolcová. Mrazivé počasí nesnáší dobře ani tučňáci Humboldtovy. „Nejsou to antarktičtí tučňáci, ale tučňáci, kteří ve volné přírodě žijí v Peru v podnebných podmínkách srovnatelných s těmi našimi,“ uvedla Šolcová.

Zoologická zahrada v Praze, kterou zřizuje pražský magistrát, patří k nejnavštěvovanějším místům v hlavním městě. Loni ji navštívilo téměř 1,36 milionu lidí.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.