Přihlásit

Japonská zoo vyšetřuje možnou hromadnou otravu veverek (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Japonská zoologická zahrada zahájila vyšetřování poté, co zřejmě omylem zabila 31 ze 40 veverek přípravky určenými k hubení parazitů, informovala agentura AFP s odvoláním na oficiální činitele zoo.

Ošetřovatelé v zoologické zahradě Inokašira v Tokiu čtvrtého prosince v rámci hygienických opatření ošetřili zvířata antiparazitiky a zároveň postříkali jejich hnízdní budky insekticidem.

Jeden z huňatých hlodavců - běžná veverka japonská - uhynul krátce po aplikaci insekticidu a v dalších dnech následovaly další případy. Do začátku tohoto týdne zaznamenali ošetřovatelé 31 uhynulých veverek.

„Nemůžeme vyloučit možnost otravy,“ uvedla zoologická zahrada v prohlášení. „Nyní vyšetřujeme příčinu jejich úhynu a sledujeme zdravotní stav zbylých veverek,“ dodala s tím, že probíhá pitva těl mrtvých hlodavců. Zoo trvá na tom, že přípravky byly použity ve správných dávkách a byly používány už dříve.

V Japonsku žijí tři druhy veverek - veverka japonská, poletuška malá a poletucha bělolící.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.