Přihlásit

Policie ve Zlínském kraji zkontrolovala na podzim 44 honů, závady nezjistila (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Policie ve Zlínském kraji zkontrolovala letos na podzim 44 honů a 700 myslivců. Žádné závady nezjistila, sdělila včera ČTK krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. U účastníků honů policisté kontrolují zbraně a potřebné průkazy. Zjišťují také, zdali lovci nepožili alkohol.

Zatím poslední kontrolu honů dělali policisté v regionu v sobotu. Vydali se například do Březnice, Suché Lozi, Uherského Brodu-Havřic, Karolinky, Vítonic, Rymic nebo místních částí Zlína. „O všech honech v našem teritoriu jsme vždy informováni. Na kontroly námi vytipovaných honů v celém Zlínském kraji vyrážíme každý víkend. Myslivce o kontrole předem neinformujeme,“ uvedla Kyšnerová.

Vždy před začátkem honu se myslivci podrobí zkoušce na přítomnost alkoholu. „Pokud by u některého z účastníků byla dechová zkouška pozitivní, zakážeme mu účastnit se honu a dále mu zadržíme zbraň i doklady ke zbrani. Přestupek vyřešíme buď na místě v příkazním řízení, nebo ho postoupíme správnímu orgánu. V případě opakování přestupku, a to nejen na úseku zbraní a střeliva, může držitel přijít o zbrojní průkaz z důvodu ztráty spolehlivosti,“ uvedla mluvčí.

Kromě alkoholu kontrolují policisté u myslivců i jejich zbraně, průkazy ke zbraním a platnost zbrojních průkazů. „Pokud bychom našli nesrovnalosti, ať už v průkazu ke zbrani nebo ve zbrojním průkazu, pozveme jeho držitele na příslušné oddělení pro zbraně a bezpečnostní materiál a nedostatek společně odstraníme,“ doplnila Kyšnerová. Hony policie každoročně kontroluje v jejich sezoně, která připadá především na listopad a prosinec.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.