Přihlásit

Z oplocené obory v Rábech na Pardubicku někdo ukradl dva muflony (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pardubičtí policisté vyšetřují krádež dvou muflonů z oploceného areálu v Rábech na Pardubicku. Pachateli hrozí až dva roky ve vězení. Policie prosí svědky o pomoc, uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Prvního muflona někdo ukradl pravděpodobně minulý týden z 15. na 16. listopadu. Majitel zvířata ve výběhu kontroloval a všiml si, že jeden z muflonů za ním nepřišel.

„Přišlo mu to divné, ale předpokládal, že se muflon zaběhl. Následující den ale při obchůzce objevil poškození oplocení a bohužel se mu potvrdilo i zmizení jednoho z muflonů,“ uvedla mluvčí. Šlo podle ní o sedmiletého samce, který měl zhruba 90 centimetrů dlouhé rohy.

Druhý muflon nejspíš zmizel ze středy na čtvrtek. Opět šlo o samce, pětileté zvíře s podobně dlouhými rohy. Obě zvířata si chovatel cení na 150 000 korun.

„Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. V případě pravomocného odsouzení hrozí zatím neznámému pachateli trest odnětí svobody až na dva roky,“ řekla mluvčí.

Policie prosí svědky, kteří by mohli pomoci s objasněním případu, aby se jí ozvali na linku 158 nebo zavolali na telefonní číslo 974 566 721.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.