Přihlásit

Státní veterinární správa mění vedení tří z deseti regionálních poboček (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tři z deseti regionálních poboček Státní veterinární správy (SVS) budou mít od začátku příštího roku nové vedení. Kvůli odchodům dosavadních ředitelů do důchodu se změní vedení Krajské veterinární správy pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj a také ředitel Městské veterinární správy v Praze. Ústředním ředitelem bude od prosince znovu jmenován Zbyněk Semerád, který je v čele úřadu v současnosti. Jeho funkční období je pětileté. Novináře o tom včera informoval mluvčí SVS Petr Vorlíček.

V Moravskoslezském kraji dosavadního ředitele Severina Kaděrku nahradí Zbyszek Noga, který dosud vede Odbor ochrany zdraví a pohody zvířat. V Olomouckém kraji stane v čele úřadu Hana Brázdová, dosavadní ředitelka tamního Odboru ochrany zdraví a pohody zvířat, která vystřídá Aleše Zatloukala. Městskou veterinární správu v Praze nově povede Kateřina Březinová, dosavadní ředitelka Odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví. Z funkce do důchodu odchází dlouholetý ředitel pražských veterinářů Antonín Kozák.

„SVS dále uskutečnila výběrová řízení v dalších sedmi krajích, kde dosavadním ředitelům letos vypršel pětiletý mandát. Ve všech zbývajících případech zůstávají na svých místech dosavadní ředitelé. Ve zbývajících regionech výběrová řízení na služební místa ředitelů Krajské veterinární správy, vzhledem k tomu, že zde letos nevypršelo pětileté období, neprobíhala,“ řekl Vorlíček.

Doplnil, že Ústav pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv bude nadále řídit Jiří Bureš. Na základě výběrového řízení byl na toto služební místo rovněž jmenován na pět let s účinností od 1. ledna.

Státní veterinární správa dohlíží nad zdravím zvířat, aby nebyla týraná, kontroluje také nezávadnost potravin živočišného původu. Ochraňuje rovněž území ČR před zavlečením nebezpečných nákaz nebo jejich přenašečů.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.