Přihlásit

Jihoafrické výpravy (Lovec)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

S Tomášem Prachařem jsme se již několikrát vydali na lov do Jihoafrické republiky. Jaká je ale technická stránka této cesty? Přinášíme základní přehled toho, co můžete očekávat

Jihoafrickou republiku (JAR) lze bez nadsázky označit za ráj zahraničních poplatkových lovců, jemuž může konkurovat snad jen USA. Nachází se tam obrovská paleta lovitelné zvěře včetně pro našince těžce exotických druhů, které se dají lovit v atraktivním prostředí savan či polopouští, a to v širokém rozsahu cen. Páteř nabídky tvoří desítky druhů antilop od patnáctikilových klipspringerů až po majestátní antilopy losí, jež mohou vážit skoro tunu. Dále je zde několik druhů pakoňů a divokých prasat. Fajnšmekři, kteří nemají hluboko do kapsy, se mohou realizovat lovem legendární „big five“ ve složení slon, nosorožec, buvol, lev a levhart, popřípadě si ještě přidat obávaného hrocha.

Celý článek najdete v měsíčníku Lovec

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.