Přihlásit

Z ústecké zoologické zahrady utekla vinou závady na ohradníku vydra (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ze zoologické zahrady v Ústí nad Labem utekla vinou technické závady na ohradníku vydra. Vydru pracovníci zoo monitorují v okolí areálu, o pomoc prosí také veřejnost. Zástupci instituce to včera dopoledne uvedli na facebookových stránkách.

V případě, že by zvíře někdo zahlédl, má to ohlásit na telefonní číslo 728 067 186. „Zvíře není nebezpečné, ale nepokoušejte se jej sami odchytit,“ upozornili pracovníci. Uprchlá vydra malá velikostně odpovídá kuně. Lasicovitá šelma má na tlapkách krátké drápy a plovací blány. Přes den spí v norách a za potravou vyráží po setmění. K dorozumívání používá různé zvuky, doteky a pachy.

Útěky zvířat ze zoo v Ústeckém kraji nejsou příliš časté. Expozice bývají dobře zabezpečené. V děčínské zoo letos v červnu uprchly opice, které se z výběhu dostaly poté, co elektrický ohradník poškodil cizí člověk. Zadržela ho policie. Posledního uprchlého makaka se podařilo lapit po osmi dnech.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.