Přihlásit

Za posledních 40 let jsme ztratili polovinu divoké zvěře, říká Philip Lymbery (flowee.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

S generálním ředitelem organizace Compassion in World Farming Philipem Lymberym o tom, jak intenzivní zemědělství proměnilo svět, jak si ten svět ničíme průmyslovým velkochovem zvířat a jak Česko udělalo správnou věc se zákazem klecového chovu slepic.

Tím, že stále hodně konzumujeme maso, vejce a mléčné produkty, si doslova vyjídáme planetu. Na farmách je každoročně kvůli živočišné výrobě zabito více než 70 miliard zvířat, přičemž dvě třetiny z nich pochází z velkochovů, a toto číslo neustále roste. Přitom už dlouho víme, že celkově tento průmysl vyprodukuje asi šestinu celosvětových emisí skleníkových plynů, což je víc než všechna letadla, vlaky a auta na světě dohromady. Často argumentujeme tím, že „něco přece jíst musíme“, podle generálního ředitele nevládní organizace Compassion in World Farming (Soucit ve světovém zemědělství) Philipa Lymberyho si ale neuvědomujeme, že právě živočišná výroba hlad naopak podporuje.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.