Přihlásit

V Číně pochytali desítky krokodýlů, kteří utekli z farmy při povodních (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Všech více než 70 krokodýlů, kteří před týdnem při povodních utekli ze zaplavené čínské farmy, se podařilo pochytat. Informovaly o tom čínské úřady, podle kterých uprchlí plazi nikoho nezranili, napsala agentura AFP.

Krokodýli siamští uprchli z komerční krokodýlí farmy v jihočínském městě Mao-ming v provincii Kuang-tung. Místní úřady spustily rozsáhlé pátrání a odchyt plazů, kteří ve volné přírodě dorůstají třímetrové délky, ale v zajetí mohou být ještě větší.

Mezi uprchlíky bylo 69 plně dorostlých krokodýlů a dva mladí jedinci. Krokodýli se v Číně chovají kvůli kůži a také na maso, které se někdy používá v tradiční medicíně.

Části provincie Kuang-tung, včetně průmyslového města Šen-čen, tento měsíc postihly nejsilnější deště od roku 1952, kdy se začaly pořizovat meteorologické záznamy.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.