Přihlásit

Nosorožec v salcburské zoo zabil chovatelku (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nosorožec v salcburské zoo dnes z dosud neznámých příčin zabil svou chovatelku. Její manžel, také chovatel, byl po útoku 1,8 tuny vážícího zvířete s těžkými zraněními převezen do nemocnice, informovala agentura APA.

Neštěstí se odehrálo dnes ráno, když nosorožčí samec Jeti zaútočil na svou 33letou německou chovatelku, která jej jako obvykle chtěla potřít repelentem proti hmyzu. Když se rakouský manžel chovatelky, který ve výběhu obstarával krmení, pokusil zvíře odehnat, zaútočilo i na něj.

Chovatelka na místě podlehla zraněním hrudníku, oživovací pokusy skončily neúspěšně. Chovatel byl se zlomeninou stehenní kostí převezen do salcburské fakultní nemocnice, kde podstoupil operaci.

„Ke zvířatům se chovala velmi opatrně a ohleduplně a měla mimořádně dobrý cit pro zvířata,“ řekla o zemřelé chovatelce ředitelka zoo Sabine Grebnerová. Podle ní s Jetim, který je v salcburské zoo od roku 2009, dosud nebyly žádné problémy. Incident je nadále předmětem vyšetřování, dodala.

Zoologická zahrada na své facebookové stránce uvedla, že zůstane po celý dnešek uzavřená.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.