Přihlásit

Kritizovaný trh na indonéském ostrově Sulawesi už nebude prodávat psí maso (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nechvalně proslulý trh Tomohon na indonéském ostrově Sulawesi přestane prodávat psí a kočičí maso. Na kruté zabíjení zvířat na trhu dlouho upozorňovali aktivisté. V roce 2018 vyzvaly celebrity jako herečka Cameron Diazová či komik Ricky Gervais dopisem indonéského prezidenta, aby obchod s masem psů a koček zakázal, informovala agentura AP.

Bojovníci za práva zvířat v minulosti uvedli, že psi jsou na trhu drženi v klecích v krutých podmínkách, poté bývají omráčeni ranou palicí a zaživa je jim opalována srst před zraky kolemjdoucích, včetně dětí. Podle aktivistů si zvířata "procházela peklem".

Organizace Humane Society International (HSI) uvedla, že zbývající psy a kočky určené na porážku na trhu Tomohon zachrání a rozmístí je do útulků. HSI rovněž slíbila pokračovat v kampani za celostátní zákaz zabíjení psů a koček pro konzumaci. Takový zákaz již platí například v metropoli Jakartě. Na severu Sulawesi ale podle aktivistů takto nadále umírají tisíce zvířat.

Podle skupiny Dog Meat Free Indonesia konzumuje psí maso asi sedm procent Indonésanů. Považují ho za tradiční delikatesu nebo věří v jeho léčivé účinky.

Zdroj: ČTK, Jakarta, 22. 7. 2023

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.