Přihlásit

Před noži zachránili 30 srnčat. Pomohl dron a pořádají sbírku (Chomutovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

„Máme velkou radost, jaký ohlas má náš dron mezi zemědělci i myslivci, kdy konečně začali hlásit plán senosečí do portálu a začínají se nám hlásit se zájmem o spolupráci další a další,“ doplnila. I dron má ale jen omezené možnosti.

Létat může jen brzy ráno, než se země ohřeje natolik, že termovize nerozliší živé tělo od zahřáté hroudy hlíny. S jedním dronem tak dobrovolníci zvládnou oblétat nejvýše 50 hektarů plochy za den. Se dvěma by to šlo lépe a rychleji. Proto Bady shání peníze na druhý. Sbírka byla vyhlášena na platformě Donio. Běží už měsíc. Za tu dobu se podařilo získat více než padesát tisíc korun, což je pěkný výsledek.
Celková cena ale dosahuje 63 tisíc korun, takže kdo má zájem pomoct dobré věci, ještě má příležitost. Do záchranné akce se v posledních letech pouštějí dobrovolníci po celé republice. Nejčastěji je to pod hlavičkou organizace Stop sečení srnčat, která se zasazuje za ochranu životního prostředí. „Propojujeme různé zájmové skupiny, aby v době sečení spojily své síly a pomohly mláďatům na loukách,“ uvedla koordinátorka kampaně týmu Pavla Benettová. „Propojujeme veřejnost s myslivci, myslivce s profi i amatérskými piloty dronů, hasiče s myslivci a samozřejmě zemědělce,“ doplnila.

Zdroj: Chomutovský deník, 19. 7. 2023

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.