Přihlásit

Zlín chce ve svahu v ulici Nad Stráněmi vytvořit pás zeleně pro ptáky i včely (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Město Zlín chce ve svahu v ulici Nad Stráněmi vytvořit pás zeleně, který se stane domovem pro drobné ptactvo a zásobárnou jejich potravy. Svůj úkryt si zde najde také hmyz. Cílem je vytvoření malého ostrova zeleně v městském prostředí sídliště Jižní Svahy, sdělil dnes ČTK mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer.

Pás zeleně vznikne při druhé etapě obnovy svahu, chystá jej odbor městské zeleně. "Nyní jsme ve fázi přípravných prací. Nový pás zeleně bude zdrojem pastvy pro motýly, včely a čmeláky. První etapa revitalizace zahájená na jaře 2020 se týkala vysázení přes 1500 kusů dřevin. Dokončení druhé etapy se předpokládá na jaře příštího roku," uvedl náměstek primátora Michal Čížek (ANO).

Odbor městské zeleně připravuje na Jižních Svazích také obnovu výsadby ve vnitrobloku na Podlesí III. "V minulosti zde byly vyvýšené záhony osázené středně vzrostlou zelení, která budovu poškozovala vlhkostí, občané zde navíc ukládali odpad," uvedl Čížek. Nově tam budou nižší druhy kvetoucích a trvale zelených keřů. "Nový prostor už nebude vybízet k odhazování odpadu, plocha navíc bude dostupnější pro údržbu," uvedl Čížek.

Na Podlesí přibude 563 rostlin. "Ve výsadbě budou borovice, brslen, dřišťál, ibišek, jalovec, meruzalka, mochna, tavolník a tis," uvedl mluvčí.

Zdroj: ČTK, Zlín, 13. 6. 2023

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.