Přihlásit

V sobotu 25. 3. začala jarní kampaň Ukliďme svět, lidé se mohou zapojit v celém Česku (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V bsobotu 25. 3. odstartovala jarní kampaň s názvem Ukliďme svět, během které se tisíce dobrovolníků z celé České republiky pustí do úklidu přírody či ulic. Organizuje ji Český svaz ochránců přírody (ČSOP). Podle svazu může akce motivovat lidi k tomu, aby byli více zodpovědní při nakládání s odpadem. Dobrovolníci každoročně uklidí tuny odpadu, zapojit se do očisty přírody i veřejných prostranství mohou kdykoliv během roku.

Úklidovou akci ve svém okolí mohou zájemci najít na webu kampaně, jenž nabízí mapu plánovaných úklidů. Na jaro je momentálně v ČR nahlášeno 274 úklidových akcí, řekla ČTK koordinátorka kampaně Veronika Andrlová z ČSOP. Lidé mohou na webu zároveň přihlásit vlastní úklidovou akci či si přečíst rady a tipy ke správnému úklidu. Webové stránky také poskytují pravidla fotografických soutěží, do kterých se lidé během akce mohou zapojit.

Dobrovolnická úklidová akce Ukliďme svět se u nás koná od roku 1993 jako součást světové kampaně Clean Up the World. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a pohozené odpadky.

Zdroj: ČTK, Praha, 25. 3. 2023

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.