Přihlásit

Rok trvající nejistota ohledně honitby ve Vimperku skončila (denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vimperk
Rok trvala jednání o tom, kdo bude dalších deset let provozovat jednu z honiteb na Vimpersku. Po pátku je rozhodnuto.

Nájemcem honitby Hrabice se stalo Myslivecké sdružení Šumava. Přitom v lednu se o nájemci honitby ještě nerozhodlo, když ani jeden ze zájemců nezískal potřebnou většinu hlasů vlastníků pozemků k tomu, aby v honitbě mohl vykonávat právo myslivosti. S nastalou situací si nedokázali v únoru poradit ani vimperští zastupitelé. Ti se přitom podmínkami pronájmu pozemků města v uvedené honitbě zabývali rok a celkový čas, který tomuto tématu věnovali, čítal hodiny.

Naposledy v únoru, kdy se jich sešlo na jednání jedenáct, nebyli schopni prohlasovat upravené podmínky, a tak trval mandát pro jednatele Městských lesů Stanislava  Hlavu podpořit při hlasování na valné hromadě honebního společenstva bývalého nájemce, tedy Myslivecké sdružení Šumava. Což se také stalo, byť o pronájem honitby usiloval další se čtyřikrát vyšší nabídkou ceny za pronajaté pozemky.

"Nakonec došlo mezi zájemci k dohodě a valná hromada honebního společenstva rozhodla ve prospěch Mysliveckého sdružení Šumava," uvedl Stanislav Hlava. "Pro město je to dobrá zpráva. Jakákoliv dohoda je vždy lepší, než silové řešení," okomentoval výsledek starosta Vimperku Bohumil Petrášek. Totéž nelze říci o honitbě Skláře, kde k dohodě nedošlo a o honitbu se ze zákona budou starat členové honebního společenstva."

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.