Přihlásit

Patnáctý okresní myslivecký ples (Litoměřický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Litoměřice
Stalo se již tradicí, že Okresní myslivecký spolek (OMS) Litoměřice v hotelovém zařízení Koliba Zahrada Čech každoročně pořádá myslivecký reprezentační ples. V letošním roce se uskutečnil 22. 3. 2013 ve velmi příjemném prostředí. Ples je součástí oslav devadesátého výročí založení Českomoravské myslivecké jednoty.
Na zahájení plesu nastoupili před pódium myslivci, členové kulturně výchovné komise (KVK), ve stejnokrojích, slavnostní fanfáru zatroubil Zbyněk Hnilica z Libčevsi. Úvodní slovo a přivítání hostů měl předseda OMS ing. Miroslav Kraus, který ve svém vystoupení připopmenul devadesáté výročí založení Českomoravské myslivecké jednoty. Také přivítal účastníky plesu a popřál příjemnou zábavu. V Litoměřicích má myslivecký ples bohatou tradici, o čemž svědčí, že sál byl zcela zaplněn. Mezi hosty byl i senátor MUDr. Hassan Mezian a starosta města Litoměřic Ladislav Chlupáč. Účastníky plesu zřejmě přitáhla bohatá zvěřinová tombola a předměty věnované do tomboly sponzory. V rámci občerstvení byl podáván guláš z divočáka. K poslechu a k tanci hrála skupina Kadet pod vedením dirigenta Antonína Kučery.
KVK OMS věnovala této akci velkou pozornost, zejména propagaci samotného plesu, ale i propagaci myslivosti. Na zdárném průběhu plesu mají zásluhu: předseda KVK Adolf Rolinek, JUDr. František Hamerle, Stanislav Jung, Miroslav Prokupek, Vladimír Ječek, Antonín Sláma a předseda okresní dozorčí rady OMS Vladimír Vognar.
Finanční výtěžek z plesu bude použit na práci s mládeží a na ozdravovací akce zvěře.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.