Přihlásit

Dravci berou školy a školky útokem. Osvěta pomáhá k ochraně přírody (Mostecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Litvínovské Centrum ekologické výchovy Viana zaplavily objednávky na sokolnictví

Od začátku školního roku vidělo environmentální program CEV Viana SOKOLNICTVÍ na sedm set dětí základních a mateřských škol ústeckého, karlovarského, středočeského a plzeňského kraje.
Nový školní rok začal pro Scholu Humanitas ve znamení přívalu objednávek našeho programu Dravci a sovy.
Již po dvou týdnech jsme museli školy odmítat a v současné době přijímáme nové objednávky až na příští kalendářní rok.
Velice nás tento zájem těší, protože osvětová činnost napomáhá k ochraně dravců ve volné přírodě.

Hlazení sovy i orla je zážitek
Děti se s těmito pozoruhodnými tvory setkávají z bezprostřední blízkosti, mají i možnost je spatřit na vlastní oči při lovu. Pohlazení sovičky nebo dokonce orla je pro ně pak neopakovatelným zážitkem, obzvláště mohou­li si dravce sami na ruce podržet.
Existují čtyři různé varianty programu přizpůsobené věku cílové skupiny. Pro mateřské školy nabízíme za nepříznivého počasí program vhodný i do menších tříd - Noční dravci.
Za dobrého počasí máme pro nejmenší zájemce speciální program určený výhradně do přírody, díky kterému děti poznávají svoje okolí, jeho faunu a floru, zákony života v něm, a na svět kolem sebe se mohou chvíli dívat očima dravce. Jedná se o program Jarní procházky.
Pro 1. stupeň základních škol máme připravený již rozsáhlejší program Dravci a sovy, ve kterém žáky seznamujeme s celou řadou aspektů života dravých ptáků. Žáci je mohou pozorovat při letu a opět jsou s dravci v přímém kontaktu.

Možnost spolupráce se sokolníky
Pro nejstarší žáky základních a středních škol pak nabízíme kompletní sokolnické ukázky spojené s odborným výkladem podaným zábavně naučnou formou, zařaditelným do nejrůznějších předmětů.
Nejmenší žáčci si od nás odnesou i drobné maličkosti na památku s tímto jedinečným setkáním, větším žákům zase nabízíme možnost přímé spolupráce s naší sokolnickou společností.
Více o těchto programech a průběhu ukázek se dozvíte na www.falcopredonum.cz.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.