Přihlásit

Lovecký lístek získalo všech čtrnáct uchazečů (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V mýtské Sladovně vrcholily v sobotu zkoušky nových myslivců. Museli získat poznatky ze sedmi předmětů

Mýto
Všech čtrnáct uchazečů o první lovecký lístek uspělo. Závěrečné zkoušky kurzu, který se konal od února 2013, byl na pořadu v sobotu a dějištěm byla Sladovna v Mýtě.
Před sedmičku zkušebních komisařů předstoupili adepti myslivosti z Rokycanska i sousedních regionů. Připraveni byli výtečně, což potvrdila jednatelka pořádajícího okresního mysliveckého spolku Světlana Vlnová: "Zaznamenali jsme dokonce čtyři vyznamenání. Nejlépe si počínal Milan Dlouhý z Bušovic a perfektní byly i znalosti Dana Beneše z Radnic, Petra Šembery z Rokycan nebo Josefa Háčka z Blovic. Komise pod vedení předsedkyně Jitky Maxové a zástupce Pavla Moulise byla ovšem spokojena i se znalostmi zbývajících deseti frekventantů. Zahajovali lekcemi ze zoologie, střelectví, zákonů, atd. Od května následovala praxe ve zvolených sdruženích a letos v lednu organizátoři připravili opakování učiva. Tentokrát vypadla praktická část ve formě zacházení se zbraní. "Tato povinnost nově připadá policii," uvedl na vysvětlenou šéf myslivců na Rokycansku Ladislav Fuchs.
Stejný scénář čeká nováčky, kteří startovali běh před pár dny. Přihlásilo se jich šestnáct, ale pravidelně jich sídlo OMS navštěvuje dvanáct.



Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.