Přihlásit

Divočák na ohni nebude na jídelníčku chybět (Jablonecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Poctivá zvěřinová polévka se vaří dvanáct hodin a deset prvních hostů s Deníkem v ruce si na ní pochutná gratis

Jablonec n. N.
"Jeden divočák padne za oběť sobotní akci, kterou připravujeme na Myslivecké chalupě na Smržovce, dvě stě metrů od Parkhotelu. Pořádáme tradiční Den myslivecké kuchyně a všichni jsou vítaní," pozval ke stolu Jaroslav Kočárek, předseda Mysliveckého sdružení Černá Studnice - Smržovka.
Padesátikilový kus, ulovený na Smržovce, také předseda s partou dobrých kamarádů připraví pro hosty hned na několik způsobů. Spotřebují k tomu ještě spoustu čerstvé zeleniny a určitě bylinky.
"Gastronomie je můj velký koníček. Vymýšlím recepty pak je konzultuji se svým kamarádem Petrem. Náš jídelníček bude bohatý, každý rok ho obměňujeme. Jen na specialitu, dušeného divočáka na ohni se zeleninou a chlebem, k nám přicházejí lidé opakovaně. Kdo ji ochutná, ten si ji už příště nenechá ujít," prozradil Jaroslav Kočárek.
Příchozí ale mohou ještě ochutnat srnčí ragú se šťouchanými brambory, slaninou, cibulkou a petrželkou, zvěřinovou polévku nebo sekanou.
"Rád si čtu kuchařky, hlavně ty hodně staré, třeba z roku 1856. Některé z tehdejších receptů se nakládaly a připravovaly i dva dny. Každá zvěřina má svoji chuť. Proto používám co nejméně koření. A právě tu chuť si musí člověk vychutnat," zdůraznil myslivec. Všechny ingredience, které používají, jsou domácí, počínaje masem, zeleninou přes směsi koření až po těstoviny.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.