Přihlásit

Zbraňová amnestie hlásí první úspěchy (Karlovarský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Karlovy Vary
Už 17 dní trvá zbraňová amnestie a policisté zaznamenávají první úlovky. Do rukou se jim tak krom zbraní dostal například i zbraňový noční dalekohled či 685 kusů střeliva.
"Zatím k nám na policejní služebny bylo přineseno na osm zbraní, a to včetně noktovizoru. Krom zbraní jsme převzali i 685 kusů střeliva," řekl krajský policejní mluvčí Pavel Valenta.
Oproti poslední zbraňové amnestii, kdy lidé přinesli takové skvosty, jako československý lehký kulometZB vzor 26 či ruský těžký kulomet Gorjunov vzor 43, se zatím žádná netradiční či historicky cenná zbraň neodevzdala. "Nyní se jednalo o brokovnice, kulovnice, perkusové revolvery a pistole," potvrdil Valenta.
"Kdo vlastní zbraň, na niž nemá zbrojní průkaz, může využít této amnestie. Do konce roku je možné odevzdat na kterékoliv služebně policie nelegálně drženou zbraň či registrované části zbraně," řekla krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.
Zbraňová amnestie je vyhlášená na celém území České republiky z důvodu začátku platnosti nové novelizace zákona o zbraních. V minulých letech využily možnosti amnestie v Karlovarském kraji stovky lidí .


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.