Přihlásit

Pytlácká noc je tradicí (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jubilejní Pytlácká noc v obci na Malé Hané nabídla obří show, adrenalin, napětí, zábavu a nakonec i spočinutí u zvěřinových pochoutek. Lidé si užili parné odpoledne s tankovou bitvou díky Žilinskému tankovému klubu, kaskadéři Jana Holuba na čtyřkolkách a motocyklech ukázali kousky na jednom kole, při nichž se tajil dech. Skupina Jet Arrows se představila s funkčními modely vrtulníků. Nejen to je však akce proslulá v Chornicích.
Vybrané peníze ze vstupného a prodeje nápojů a pochutin pomáhají zachovat současný stav myslivosti a přispějí i na ochranu přírody. "Finance použijeme na koupi věcí nutných pro zakrmování zvěře i jiné zařízení pro zvěř," řekl Roman Vodák, předseda pořádajícího mysliveckého spolku Jezevec.
Kromě toho přispějí také na charitativní účely. Spolek totiž vydělané peníze pošle na vybavení školce. "Podporujeme tím dětské dny a na Mikuláše kupujeme další dary," dodal předseda chornických myslivců.
Ti už dlouho před akcí trávili spoustu času v lesích, aby si nakonec lidé mohli pochutnávat na zvěřině. "Dva měsíce dopředu jsme lovili černou zvěř. Nakonec jsme dali dohromady čtyři sta kilo zvěřiny. Všechna šla na odbyt," potěšilo Romana Vodáka.
Takový byl dvacátý ročník Pytlácké noci, kterou ještě večer zakončilo vystoupení hudebních skupin Defekt a Krounex.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.