Přihlásit

Zámkem v Rájci voněly zvěřinové guláše (Týden u nás)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rájec­-Jestřebí
Areál rájeckého zámku v sobotu provoněly zvěřinové guláše. Konal se tam totiž pátý ročník soutěže ve vaření gulášů s názvem Rájecký kotlík. Letos se do kulinářského klání zapojilo čtrnáct soutěžních týmů, které vařily guláše například z masa jeleního, kančího nebo mufloního.
Soutěž organizátoři akce odstartovali v deset hodin dopoledne. "Každý soutěžní tým si losoval maso, z jakého bude guláš vařit, vylosovat si mohli třeba srnčí, daňčí, jelení, ale i divočáka nebo muflona. Dohromady letos soutěžící vařili asi ze dvou metráků masa, což odpovídá zhruba třem tisícům porcí," vyčíslil hlavní pořadatel akce Vladimír Moráň z myslivecké honitby Bílá voda Holštejn. Návštěvnost byla podle něj letos vysoká. "Přišlo tak dvakrát víc lidí než minulý rok. Letos nám totiž vyšlo počasí," řekl hlavní pořadatel.
O to, aby se všechny navařené porce guláše snědly, se tak kuchaři bát nemuseli. Každý návštěvník dostal spolu se vstupenkou i misku se lžící a od každého soutěžícího mohl guláš ochutnat. Tomu, který se mu zdál nejlepší, potom dal svůj hlas. Kromě návštěvníků guláše hodnotila i odborná porota. Jednou ze soutěžících byla například i Zdeňka Florová. "Vylosovali jsme si mufloní maso. Základem pro náš recept jsou bylinky a také hodně cibule. Letos jsme se účastnili poprvé, ale myslím, že náš guláš se povedl. Příští rok přijedeme zase," dodala soutěžící, která přijela z Buchlovic.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.